Om

ROSQVIST MEDIA arbetar just nu mest med produktion av webbplatser. Några av de senaste kan ses på sidan Referenser.

Vi arbetar helst i WordPress, men behärskar även Joomla. Med en ny webbplats ordnar vi domän, webbhotell, design och produktion.

Vi är snabba och billiga. Dessutom är vi mycket duktiga på att jobba i gränssnittet mellan beställare och teknik. Vi behandlar text och bild, coachar skribenter och fotografer.

Helst vill vi att en kund tar över underhållet av sin webbplats när den är klar. Utbildning i detta ingår oftast i priset. Tekniken är enkel och det finns ingen vits med att bli beroende av en konsult.

Vi utbildar också i sökmotoroptimering (SEO) och fixar koppling till Google Analytics och Google Search Console.

ROSQVIST MEDIA startades 2010. Jag - Lennart Rosqvist - arbetade då som IT-chef i Göteborgs-Posten och firman var ett blygsamt extraknäck från början.

I GP anställdes jag 1977 och började - som de flesta unga journalister - som redigerare och reporter. På den tiden arbetade jag som facklig och politisk reporter.

På våren 1986 fick jag mitt första chefsjobb när jag blev ansvarig för GP:s Västsvenska redaktion. Tre år senare blev jag nyhetschef och 1993 utsågs jag till administrativ redaktionschef.

2001 blev jag chef för GP:s webbplats gp.se och 2004 fick jag hoppa in som IT-chef. Ett val som förvånade alla inklusive mej själv.

Jag trivdes på IT-avdelningen och rekryterades 2012 till moderbolaget Stampen där jag blev IT-kvalitetschef och jobbade med IT-säkerhet, IT-processer och annat smått och gott.

Två år senare - 2014 -  och gick ut ur GP-huset nöjd och glad efter 37 år som anställd i världens mest spännande bransch.

Jag hade lärt mej mycket: design, journalistik, utgivarskap, ledningsarbete, personalfrågor, ekonomi, webben, IT...

Och detta tillämpar vi nu inom ramen för ROSQVIST MEDIA.

 

https://rosqvistmedia.se/wp-content/uploads/2017/03/pencil-1300460__340-400x1200.png